Сучасний погляд на методи профілактики та лікування хронічного генералізованого парадонтиту - Ю.Г. Романова; І.І. Барніч (Експериментальна та клінічна стоматологія, 2018)
У статті проведено ретроспективний аналіз літературних даних про сучасні погляди на проблему хронічного генералізованого пародонтиту (ХГП) у пацієнтів з хронічним гіперацидним гастритом. Визначена актуальність пошуку методів профілактики і лікування ХГП з використанням бактеріостатика. Обґрунтовується мета досліджень, спрямованих на розробку схеми профілактики можливих рецидивів у пацієнтів з хронічним генералізованим парадонтитом на тлі хронічного гиперацидного гастриту.Ключові слова: хронічний генералізований пародонтит, хронічний гіперацидний гастрит, антибіотики, бактеріостатики.