Основні категорії та поняття проблеми формування комунікативної компетентності у студентів медичного університету - Р.С. Назарян; Т.Г. Хмиз; В.В. Кузіна (Експериментальна та клінічна стоматологія, 2018)
Одним з основних пріоритетів сучасної якісної освіти є високий рівень комунікативної компетентності, тобто, підготовленості до ефективного професіонального спілкування майбутніх лікарів. Це створює можливості для конкурентоздатності випускників вищих медичних навчальних закладів, сприяє успішній реалізації їхнього професійного та кар’єрного шляху, підвищує мобільність студентів, розширяє їхні потенційні можливості у ході спілкування з представниками різних галузей діяльності, вікових категорій, населенням інших країн.У статті проаналізовані та охарактеризовані основні особливості комунікативної компетентності студентів-медиків: визначення цієї категорії, її місце в системі професійної компетентності, її структура, функції, комунікативні уміння, а також охарактеризовані основи професійного спілкування майбутніх лікарів.Ключові слова: професійне навчання, комунікативна підготовка, професійна компетентність лікаря, комунікативна компетентність, система комунікативних умінь, професійне спілкування майбутніх лікарів, вища медична освіта, студенти медичного університету.